Wakkerpolis benoemt zwaargewichten in Raad van Toezicht en als adviseur

on juli 21, 2018 Wakkerpolis with 0 comments

Benoeming mr. A. Hammerstein in Raad van Toezicht

Wakkerpolis maakt vandaag bekend dat ze het voormalig lid van de Hoge Raad de heer mr. A. Hammerstein heeft benoemd als derde lid van de Raad van Toezicht. Dat betreft de laatste vacature die er nog in de RvT was. Hammerstein heeft zijn sporen verdiend op het juridische terrein. Niet alleen was hij tot tweemaal toe raadsheer in de Hoge Raad, hij was ook voorzitter van het Kifid, president van het gerechtshof in Arnhem en Staatsraad.

Aanstelling prof. mr. I.N Tzankova en mr. J.D. Kleyn als adviseur

Ook zijn er twee zwaargewichten als adviseur aangetrokken. Het betreft mevrouw prof. mr. l.N. Tzankova, zelfstandig adviseur massaschades en inzake dat onderwerp tevens als hoogleraar verbonden aan Tilburg Law School, en de heer mr. J.D. Kleyn, die zijn sporen heeft verdiend als advocaat in grote internationale dossiers.

‘Wakkerpolis is blij met deze drie belangrijke benoemingen. Het commitment van deze professionals bevestigt dat er wordt gestreden voor een goede zaak en dat de collectieve belangenbehartiging van Wakkerpolis van hoog niveau is. Wakkerpolis verstevigt hiermee haar positie in het conflict met Nationale-Nederlanden aanzienlijk’, aldus Gert Jochems namens de Raad van Toezicht van Wakkerpolis.

Procedure
Wakkerpolis procedeert tegen Nationale-Nederlanden ten behoeve van alle 400.000 klanten die vanaf 1990 een beleggingsverzekering bij Nationale-Nederlanden hebben gesloten onder bijv. de naam ‘Flexibel Verzekerd Beleggen’. Ze vordert 3,2 mrd van Nationale-Nederlanden en is al in een aantal vonnissen al in het gelijk gesteld. Gemiddeld gaat het om terugbetaling van 6.500 euro per polis voor 500.000 polissen. 

Nationale-Nederlanden mag op 28 november 2018 haar inhoudelijke reactie op de vorderingen indienen bij de rechtbank.

Houders oude of afgewikkelde polissen
Volgens Wakkerpolis moet iedereen, maar met name polishouders van het eerste uur, zo snel mogelijk in actie komen door zich te melden bij Wakkerpolis. Dat geldt vooral polishouders van wie de polis al een tijdje terug afgewikkeld is. “Als mensen hun vordering niet heel snel aanmelden, kan hun claim vervallen en dan zullen ze niets meer krijgen. Stilzitten is gevaarlijk: zeker in dit dossier geldt ‘niets doen leidt tot niets krijgen’’, aldus Adriaan de Gier, advocaat en woordvoerder van Wakkerpolis.