Miljoenendeal met a.s.r voor woekerpolissen a.s.r. en Aegon

on november 29, 2023 Wakkerpolis with 0 comments

Vandaag hebben Wakkerpolis, Consumentenbond, ConsumentenClaim, Stichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl een overeenkomst bereikt met verzekeraar a.s.r over woekerpolissen. Het betreft beleggingsverzekeringen van zowel a.s.r als Aegon. Met de deal is een bedrag gemoeid van € 250 miljoen. Alle collectieve procedures tegen a.s.r. worden stopgezet, ook die van Wakkerpolis inzake Waerdye.

De komende maanden werken de betrokken partijen de praktische uitvoering van de regeling verder uit. Daarna ontvangen gedupeerden die zich bij de claimorganisaties hebben aangemeld, bericht over wat de regeling voor hen betekent. Een voorwaarde voor doorgang van de tegemoetkomingsregeling is dat minimaal 90% van de deelnemers aan de claim akkoord gaat.

De tegemoetkoming per polishouder varieert van minimaal enkele honderden euro’s tot in een enkel geval enkele tienduizenden euro’s. In totaal geldt de regeling voor bijna 300 verschillende productvarianten die in de loop der jaren door a.s.r. en Aegon zijn verkocht. Voor deelnemers Wakkerpolis zal het in de meeste gevallen gaan om de producten van a.s.r. Waerdye.

Klik hier voor het volledige persbericht >

Deelnemen heeft zin
Marnix Bos, voorzitter van de Stichting Wakkerpolis, complimenteert a.s.r. met het oplossen van devoortslepende discussie: ‘Een prachtig resultaat voor polishouders van a.s.r. en Aegon, maar ook voor alle deelnemers met een woekerpolis bij andere verzekeraars. Dit laat zien dat het zin heeft om je aan te sluiten bij een belangenbehartiger’. 

—–

Binnenkort meer informatie

Wij danken u voor uw (vaak jarenlange) vertrouwen en zien er naar uit om ook de overige dossiers waar Wakkerpolis is betrokken, tot een goed einde te brengen!

Wakkerpolis zal u binnenkort van meer informatie voorzien over de praktische uitvoering van de regeling inzake a.s.r en Aegon.

Stichting Wakkerpolis