Hof Den Haag: NN zat fout met woekerpolissen. Hard oordeel zeer positief voor gedupeerden.

on september 27, 2023 Wakkerpolis with 0 comments

Vandaag heeft het Gerechtshof Den Haag een positieve uitspraak gepubliceerd in een van de zaken tegen Nationale-Nederlanden (NN). Een geweldige opsteker voor alle Wakkerpolis deelnemers en de ruim 650.000 polishouders van NN beleggingsverzekeringen.

Het hof heeft de wijze waarop NN haar polishouders informeerde over de kosten van haar beleggingsverzekeringen als ‘oneerlijk’. Het gevolg is dat NN bij alle bijna 700.000 polissen (zowel de beëindigde polissen, als ook de lopende polissen) de zogenoemde ‘eerste kosten’ en diverse andere kostensoorten moet terugbetalen, plus het misgelopen beleggingsrendement daarover. Wakkerpolis verwacht dat de gemiddelde schadevergoeding per polis meer dan EUR 10.000 kan bedragen bij deze uitspraak van het Hof Den Haag.

Harde oordelen van achtereenvolgens Advocaat Generaal Hartlief in een advies aan de Hoge Raad (oktober 2021), het vonnis van de rechtbank Rotterdam in de procedure van Wakkerpolis (juli 2022) en nu dus ook het Hof Den Haag, maken dat het net rondom NN zich steeds verder sluit. En dit lijkt ook het geval te zijn voor enkele andere verzekeraars waaronder in ieder geval ASR.

NN kan nog een laatste keer in beroep, bij de Hoge Raad. In de media heeft NN aangegeven dit te zullen doen. Hiermee kan mogelijk nog 1 of 2 jaar aan tijd gerekt worden, maar Wakkerpolis acht de kans dat dit NN nog zal baten – mede gelet op de bovengenoemde ontwikkelingen in de rechtspraak – als klein.

In het belang van alle betrokken partijen staat Stichting Wakkerpolis open voor overleg met andere claimorganisaties en NN om tot spoedige afwikkeling te komen.

Na bestudering van de uitgebreide uitspraak houden we u de aankomende tijd op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Dank voor uw steun.

Stichting Wakkerpolis