Wakkerpolis NNclaim breidt Raad van Toezicht en bestuur uit

on juni 7, 2017 Wakkerpolis with 0 comments

Belangenorganisatie ziet vergoeding woekerpolisschade door Nationale-Nederlanden dichterbij komen

UTRECHT – Belangenorganisatie Wakkerpolis NNclaim heeft per 1 juni jl. haar Raad van Toezicht en haar bestuur uitgebreid met drie personen. Daarmee waarborgt ze de collectieve belangenbehartiging en verstevigt ze haar positie in het conflict met verzekeraar Nationale-Nederlanden wegens de door die maatschappij in de jaren 1990 – 2008 verkochte (woekerpolis)beleggings-verzekeringen. Wakkerpolis NNclaim zet deze stap vanwege het groeiende aantal deelnemers van Stichting, recente gunstige vonnissen en de hierdoor steeds dichterbij komende schadevergoeding voor gedupeerde (voormalige) klanten van Nationale-Nederlanden.

Bestuur en RvT en Deelnemers Adviesraad
De benoemingen betreffen G.M. Jochems (compliancedeskundige, oud AFM), M.P.A. Bos (advocaat) en R. Gerssen (financieel expert). Jochems is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht, Bos wordt voorzitter van het bestuur en Gerssen bestuurslid. De heer Krijgsman blijft aan als bestuurder. Daarnaast is er door het bestuur een Deelnemers Adviesraad ingesteld, die wordt gevormd door klanten of voormalige klanten van Nationale-Nederlanden. De wijzigingen dragen bij aan een goede, afgewogen behartiging van de belangen van de gedupeerde polishouders en waarborging van de kwaliteit en objectiviteit daarvan.

Uitslag hoger beroepprocedure
Wakkerpolis NNclaim procedeert tegen Nationale-Nederlanden ten behoeve van alle 500.000 klanten die vanaf 1990 een beleggingsverzekering bij Nationale-Nederlanden hebben gesloten onder het productlabel ‘Flexibel Verzekerd Beleggen’ of één van de 43 andere labels van Nationale-Nederlanden. Ze vordert 3,2 mrd van Nationale-Nederlanden en is in een aantal vonnissen al in het gelijk gesteld. Binnenkort wordt het definitieve hoger beroepvonnis van het Kifid inzake de Eerste kosten verwacht, dat duidelijkheid moet brengen. Gemiddeld gaat het om terugbetaling van 5.500 euro per polis voor 500.000 polissen. 

Houders oude of afgewikkelde polissen
Volgens Wakkerpolis NNclaim moet iedereen, maar met name polishouders van het eerste uur, zo snel mogelijk in actie komen door zich te melden bij Wakkerpolis NNclaim. Dat geldt vooral polishouders van wie de polis al een tijdje terug afgewikkeld is. ‘Als mensen hun vordering niet heel snel aanmelden, kan hun claim vervallen en dan zullen ze niets meer krijgen. Stilzitten is gevaarlijk: zeker in dit dossier geldt ‘niets doen leidt tot niets krijgen’’, aldus Adriaan de Gier, advocaat en woordvoerder van Wakkerpolis NNclaim.