Nationale Nederlanden treft geheime schikking met politievakbond

on april 14, 2015 Uncategorized with 0 comments

Verzekeraar Nationale Nederlanden heeft zeker honderden politieambtenaren met een woekerpolis een veel hogere compensatie gegeven dan andere klanten met een soortgelijke giftige beleggingsverzekering.

De deal over de compensatie die in 2011 werd gesloten en waardoor agenten gemiddeld duizenden euro’s meer kregen, is geheim gehouden. Claimorganisatie Wakkerpolis en de Consumentenbond onthullen de deal.

De schadevergoeding voor de politieambtenaren komt erop neer dat de zwaar verliesgevende woekerpolissen begin 2011 door de verzekeraar zijn aangevuld tot 115 tot 120 procent van de betaalde inleg.

Tarten rechtsgevoel
Directeur van de Consumentenbond Bart Combée zegt dat de handelwijze van Nationale Nederlanden (NN) ‘ieder rechtsgevoel tart’. “Honderdduizenden consumenten zijn door NN afgescheept met geen of een schamele compensatie. Een groep politieambtenaren krijgt achter de rug van de rest van de klanten om echter wel waar ze recht op hebben. NN creëert zo een enorme rechtsongelijkheid. Dat is onacceptabel.”

Advocaat van Wakkerpolis Adriaan de Gier willen nu een hogere compensatie voor andere klanten. “De schikking met de politie bevestigt dat klanten van NN recht hebben op veel meer compensatie dan ze tot nu toe hebben gekregen.”

Inderdaad geschikt
Verzekeraar Nationale Nederlanden erkent dat er is geschikt. “Het klopt dat er indertijd een schikking is getroffen met de Politiebond”, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. Maar volgens de verzekeraar was er bij deze polissen sprake van een ‘bijzondere omstandigheid’, waarbij ‘ongelukkige uitspraken zijn gedaan over te verwachten rendement en eindopbrengst’.

Nationale Nederlanden zegt dat het om een specifiek arrangement ging voor bepaalde politiekorpsen. Bij reguliere beleggingsverzekeringen van NN zou het niet aan de orde zijn.
RTL Nieuws