Nationale Nederland moet mogelijk veel meer compenseren

on juni 30, 2014 Wakkerpolis with 0 comments

De schade voor Nationale Nederlanden in de compensatie van woekerpolishouders zou 750 miljoen tot 1 miljard euro hoger uit kunnen vallen dan verwacht. RTL Nieuws meldt dat op basis van een geheim rapport van een deskundige.

In een door RTL Nieuws ingezien rapport, dat een deskundige maakte in opdracht van de geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), wordt een nieuwe berekening gemaakt waardoor de mogelijke compensatie van een individueel geval bijna twee keer hoger uitkomt dan eerder was becijferd.

Collectief Wakkerpolis ziet in het rapport aanleiding om hogere schadevergoedingen te eisen. Er werd eerder gedacht aan een compensatie van 5.500 euro per polis. Dat bedrag kan volgens Wakkerpolis nu met 1.500 euro omhoog, wat met 500.000 polishouders een extra strop van 750 miljoen tot 1 miljard euro zou kunnen betekenen voor Nationale Nederlanden.

Een woordvoerder van Nationale Nederlanden zegt tegen RTL Nieuws dat de berekening van de deskundige om een individueel geval gaat en dat dit geen gevolgen heeft voor alle houders van woekerpolissen.

De advocaat-generaal aan het Europese Hof van Justitie en Kifid concludeerden eerder dat klanten die een beleggingsverzekering afsloten bij Nationale Nederlanden beter hadden moeten worden geïnformeerd.

Door: Alex van der Hulst
Bron: nrcQ