Woekerpolissen: Consumentenbond stuurt advocaat af op Nationale Nederlanden

on december 8, 2014 Wakkerpolis with 0 comments

De Consumentenbond verbindt zich met een claimclub voor woekerpolissen om verzekeraar Nationale Nederlanden onder druk te zetten.

De Consumentenbond en claimbedrijf Wakkerpolis gaan samen opkomen voor de belangen van honderdduizenden woekerpolisgedupeerden van Nationale-Nederlanden (NN).

Beide organisaties hebben Nationale Nederlanden een brief gestuurd waarin ze vragen de gedupeerden een hogere vergoeding te geven voor de geleden schade. Doen ze dat niet dan volgen juridische stappen, zeggen Consumentenbond en Wakkerpolis.

Claim 2 miljard bij Nationale Nederlanden
De Consumentenbond zegt dat Nationale Nederlanden de gedupeerden nog steeds onvoldoende genoegdoening geeft ondanks de druk van de minister van Financiën en toezichthouder AFM. Wakkerpolis zegt samen met de Consumentenbond op te trekken voor een rechtvaardige behandeling van de vele gedupeerden.

Volgens Wakkerpolis heeft Nationale Nederlanden in totaal ongeveer 500 duizend polissen verkocht die in aanmerking komen voor extra compensatie. De totale schade hiervan bedraagt minstens 2 miljard euro.
Achter Wakkerpolis zit onder meer advocaat Adriaan de Gier, een specialist in claimzaken. Zijn kantoor De Gier Business Law behartigt belangen voor diverse groepen gedupeerden, zoals voormalig aandeelhouders van Fortis (FortisEffect), beleggers in Homburg en klanten die Lehman notes kochten, ondermeer via Staal Bankiers.

De belangenorganisaties willen dat Nationale Nederlanden de waarde van alle woekerpolissen opnieuw gaat berekenen, maar dan tegen ,,redelijke voorwaarden”. Deze heeft de Consumentenbond opgenomen in een speciaal daarvoor ontwikkelde checklist.

Consumentenbond oogst kritiek andere woekerpolisclubs
De woekerpolisaffaire sleept al jaren voort en er lopen al verschillende procedures tegen verzekeraars. Het feit dat de Consumentenbond zich nu pas actief in de zaak gaat mengen, roept verbazing op bij andere claimpartijen.

Voorzitter Pieter Lijesen van de Stichting Woekerpolisproces zegt dat hij en advocatenkantoor Tonino & Partners al langer werken aan een zaak bij het Europese Hof. Het hof komt naar verwachting volgende maand met een uitspraak, op basis waarvan waarschijnlijk veel claims kunnen worden ingediend. Lijesen vindt dat de Consumentenbond daardoor straks mooi weer kan spelen met resultaten die door anderen zijn behaald.

Een woordvoerster van de Consumentenbond weerspreekt de kritiek. Volgens haar kan de bond juist nu er veel jurisprudentie ligt en komt, iets betekenen. ,,Wij willen de zaak naar een hoger plan tillen en er voor zorgen dat iedereen die daar recht op heeft, in aanmerking komt voor een vergoeding voor zijn woekerpolis.” De bond zegt bovendien met meerdere claimpartijen te willen gaan samenwerken.

Bron: ANP/Z24