Wakkerpolis in actie voor ASR Waerdye klanten

on september 23, 2015 Wakkerpolis with 0 comments

Staatsbedrijf en verzekeraar ASR heeft een schikkingsvoorstel gedaan aan een groep Waerdye-klanten die rechtshulp hebben gezocht.

Dat toont belangenorganisatie Wakkerpolis vanavond aan bij het tv-programma EenVandaag. Uit bewijsstukken in handen van Wakkerpolis blijkt dat ASR niet alleen jarenlang verzwegen kosten in rekening heeft gebracht bij alle Waerdye polissen, maar ook dat ASR geheime schikkingen treft met een beperkte groep van een paar honderd ASR klanten en hen tot wel 80% van deze teveel berekende kosten compenseert en terugbetaalt. De compensatie, die kan oplopen tot vele duizenden euro’s, geldt ook in de gevallen dat de Waerdye-polis reeds is beëindigd of afgekocht.

Wakkerpolis toont hiermee aan dat het voor ASR Waerdye klanten nuttig en noodzakelijk is aansluiting te zoeken bij een collectief dat voor hen opkomt.

Gelijke gevallen, gelijk behandelen
Wakkerpolis komt in samenwerking met Consumentenbond reeds op voor gedupeerden van Nationale-Nederlanden en steunt ook de vandaag door de Consumentenbond naar buiten gebrachte mening: gelijke gevallen moeten gelijk behandeld worden.